Nu numai păstrăvul merge la cuptor pe pat de crenguțe de vișin, ci și somnul sau bibanul de mare sau șalăul. Astăzi vă prezentăm o rețetă scurtă, delicioasă și sănătoasă și care nici nu îngrașă: păstrăv la cuptor, pe crenguțe de vișin. Poate în poză nu apare tocmai apetisant, dar era prea bun și nu am avut răbdare să îi mai fac poze prea elaborate!


Pe scurt: puneți câțiva păstrăvi eviscerați în tavă, peste un pat de 5-6 crenguțe de vișin, lungi de circa 30 cm. Turnați puțină apa cu sare și porniți cuptorul la 160 de grade Celsius. După vreo jumătate de oră începeți să stropiți cu vin alb bun, recomandăm Viorica de Purcari sau Noe Dry Muscat de Domeniile Ostrov.
În tot acest timp puneți la fiert și cartofi pentru a avea o garnitură de cartofi natur, pe măsura peștelui din cuptor! Cartofii natur se ornează la final cu pătrunjel tocat, proaspăt, un praf de piper și smântână.
Când și peștele și garnitura sunt gata, așezați-le pe platou / farfurie și beți un vin alb bine răcit, unul din cele mai sus amintite. Apoooi,.. poftă bună!