Sari la conținut

Cât alcool poţi să bei înainte de a te urca la volan?

Răspunsul este simplu: DELOC! Dacă în unele ţări este permis puţin alcool, până la o îmbibaţie de 0,2‰, în România legea interzice cu desăvârşire consumul de alcool şoferilor, fără nicio excepţie!

Consultantul nostru, doamna avocat Valentina Priboi, avocat specialist în infracţiuni rutiere, ne-a împărtăşit câteva idei în acest sens din meseria dumneaei de avocat:

„Pentru viaţa, libertatea şi conştiinţa dumneavoastră vă sfătuiesc din inimă să nu vă urcaţi la volan dacă ştiţi că aţi consumat câtuşi de puţin alcool; am avut foarte multe cazuri în care am reprezentat victime vătămate de şoferi beţi, dar şi şoferi care au comis accidente grave încrezându-se în abilităţile lor de conducători, imediat ce au ieşit din restaurantul în care băuseră câteva pahare. Vă spun că şi aceştia au rămas afectaţi emoţional mulţi ani de accidentul pe care l-au produs, chiar dacă am reuşit să le obţin o pedeapsă cu suspendare! Reţineţi că şi dacă sunteţi constrânşi de împrejurări să conduceţi, este o mare greşeală: mai bine dormiţi, fie şi în maşină, câteva ore şi plecaţi apoi. Şi ştiţi de ce? Pentru că şi dacă nu vă simţiţi beat, în trafic, chiar dacă conduceţi corect, dacă alt şofer nebăut greşeşte şi vă accidentează, şi dumneavoastră veţi fi vinovat deoarece eraţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi forma vinovăţiei va fi o culpă comună. Intraţi, măcar de curiozitate, pe site-ul meu ca să vedeţi câte probleme vă poate crea conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice – www.priboi.ro/penal/alcool/

Deci, dragi prieteni gurmanzi, iubitori de gusturi alese şi băuturi rafinate, ca să ne putem bucura şi pe mai departe de aceste delicatese, vă rugăm să nu conduceţi vreodată sub influenţa băutuilor alcoolice şi nici nu acceptaţi să vă urcaţi în maşina condusă de vreun şofer beat!