Când ai musafiri pe care vrei să „îi dai gata” cu ceva deosebit, rafinat, gustos și care nu presupune mult timp de gătire, un piept de rață la tigaie e ideal!
Cum se prepară pieptul de rață cu portocale? Mai întâi preparați-vă sosurile și garniturile necesare! Noi vă recomandăm câteva cubulețe de țelină călite foarte puțin (sub un minut) în ulei de măsline, pentru a-și păstra sucul natural și fermitatea. Puteți adăuga sau înlocui țelina cu orez basmati sau cartofi copți cu rozmarin, dar cele mai importante garnituri pentru pieptul de rață sunt feliuțe de portocală bună, ținută la frigider înainte de servire și o sosieră cu un gem ușurel de vișine.
Apoi, când plating-ul e gata, când garniturile și sosurile sunt așezate perfect în farfurii, tăiați piepții de rață în felii groase de 2-3 cm. Așezați-i într-o tigaie încinsă, fără ulei, și frigeți fiecare felie din pieptul de rață câte 1-2 minute pe fiecare parte, în funcție de cât de pătrunse le preferați. Sincer, recomandăm să fie lăsat pieptul de rață un pic mai în sânge pentru a se acompania cât mai bine cu portocala și gemul! La sfârșit puteți adăuga sare după gust și piper cu generozitate!
Alături, firește un vin roșu sec, o fetească neagră de Ceptura e alegerea cea mai potrivită! Poftă bună!


