Reţetă de pappardelle cu zucchini sau dovlecel

O reţetă simplă, rapidă, selectă şi bună de tot! Merge şi ziua, şi seara, este uşoară şi plăcută. Pe scurt: aveţi nevoie în primul rând de nişte paste de calitate; noi am ales pappardelle (sunt nişte tagliatelle mai late) foarte bune, luate chiar din Italia, marca Garofalo.

Apoi, un ingredient-cheie este parmezanul care trebuie să fie Grana Padano, preferabil de Agriform.

Pappardelle cu zucchini sau dovlecel

Noi aici vă vorbim ca unor iniţiaţi în tainele pastelor şi nu vă mai descriem cum se fierb pastele şi că nu trebuie să le puneţi de la început când e apa rece! :))

Bun,… căliţi dovlecelul sau zucchini tăiat cubuleţe, îl căliţi cu ulei de măsline şi puţin vin alb, apoi, când e galben-maroniu, opriţi focul şi adăugaţi câteva linguri de smântână bună, 3-4 linguri şi amestecaţi.

Puneţi în farfurie pastele, apoi sosul de dovlecel cu smântână, apoi grana padano, piper şi ulei de măsline. Puteţi adăuga şi frunze de busuioc proaspăt. Stingeţi apoi primele înghiţituri cu un vin roşu sec, un Ripasso sau orice fel de Valpolicella. Sau un Cote du Rhone franţuzesc! Poftă bună!

Scroll to Top