Reteta de pappardelle cu zucchini sau dovlecel

O reteta simpla, rapida, selecta si buna de tot! Merge si ziua, si seara, este usoara si placuta. Pe scurt: aveti nevoie in primul rand de niste paste de calitate; noi am ales pappardelle (sunt niste tagliatelle mai late) foarte bune, luate chiar din Italia, marca Garofalo.

Apoi, un ingredient-cheie este parmezanul care trebuie sa fie Grana Padano, preferabil de Agriform.

Noi aici va vorbim ca unor initiati in tainele pastelor si nu va mai descriem cum se fierb pastele si ca nu trebuie sa le puneti de la inceput cand e apa rece! :))

Bun,… caliti dovlecelul sau zucchini taiat cubulete, il caliti cu ulei de masline si putin vin alb, apoi, cand e galben-maroniu, opriti focul si adaugati cateva linguri de smantana buna, 3-4 linguri si amestecati.

Puneti in farfurie pastele, apoi sosul de dovlecel cu smantana, apoi grana padano, piper si ulei de masline. Puteti adauga si frunze de busuioc proaspat. Stingeti apoi primele inghitituri cu un vin rosu sec, un Ripasso sau orice fel de Valpolicella. Sau un Cote du Rhone frantuzesc! Pofta buna!