Ce vin merge la paste cel mai bine?

Cu siguranta un vin rosu sec, cel mult demisec! Ei bine dar orice vin rosu sec sau demisec se preteaza a fi savurat alaturi de paste cu pretentii precum malfatti, paccheri sau ravioli? Raspuns NU!

Preferabil este sa gasiti un vin italian sau frantuzesc (atentie, trebuie sa cunoasteti zona geografica – DOC / DOCG de unde este vinul pentru ca italienii si francezii nu scriu pe sticla daca este dulce / sec / demisec, etc.)

Asadar, un Chianti, un Valpolicella Ripasso sau Amarone din nordul Italiei – regiunea Veneto, dar si un Sangiovese din Toscana sau un Cotes du Rhone frantuzesc sunt o idee excelenta! Dar dintre cele enumerate va recomandam cu cea mai mare caldura Ripasso de Valpolicella produs de Stefano Accordini sau de Lenotti.

Dar daca nu avem cum sa procuram un vin italian sau frantuzesc, ci doar unul romanesc? Este greu de gasit un vin rosu sec romanesc ce se poate bea alaturi de paste; vinurile romanesti merg bine cam cu preparate romanesti – sarmale, carnati, varza cu ciolan, etc. Si totusi exista! Am descoperit din intamplare o Babeasca neagra foarte buna, produsa de Cramele Panciu, Vrancea. Este un vin care se ridica la nivelul celor italiene sau frantuzesti, se sincronizeaza bine atat cu pastele cu sos rosu, cat si cele cu sos alb, cu fructe de mare si smantana.

Dumneavoastra ce vin rosu preferati?