Baiț pentru vită – rețetă unică de marinare și frăgezire prin injectare

A fezanda bine o carne nu este un moft, ci un progres în procesul de preparare a cărnii, mai ales când este vorba de o carne mai pretențioasă precum carnea de vită.

Dar ce ar trebui să facem ca să uităm de rețetele clasice de marinare a cărnii, cele cu sos de soia, bere, usturoi și nelipsita crenguță de rozmarin? Simplu: să fim deschiși la nou și să încercăm ceva unic, anume o frăgezire cu baiț injectat! Iată cum:

  • luăm carnea de vită proaspătă, nesărată, și o porționăm așa cum vrem să o preparăm.
  • ne preparăm un mix deosebit de cognac sau brandy de bună calitate (nu ceva ce nu ne place să bem!), zeamă de grapefruit și vin alb mai sobru, gen pinot grigio sau sauvignon blanc.
  • cu o seringă de capacitate mai mare injectăm în fiecare mușchi sau textură a cărnii mixul de vin, brandy și suc de grapefruit.
  • lăsăm apoi carnea injectată la frigider circa 24 de ore într-o farfurie mai adâncă, pe pat de cimbru și busuioc și rondele de grapefruit.

Aceasta este o fezandare, o frăgezire mult mai profundă – aciditatea sucului amărui de grapefruit, a cognacului și a vinului, fiind din start intrate direct în țesuturile cărnii, acționează mult mai eficace decât un baiț turnat în grabă doar pe deasupra cărnii!

Scroll to Top