Sari la conținut

Ce delicatese preferă avocaţii de top?

Ca să nu rămână doar nişte reţete anoste, ci mâncarea bună să devină un mod de viaţă, o bucurie, ne-am gândit că subiectul mâncare ar fi interesant să îl alăturăm mai mult factorului uman, să analizăm comportamentul gurmanzilor în raport cu preparatele.

D-aia ne-am gândit azi să o invităm la o discuţie pe doamna avocat Valentina Priboi pentru a ne vorbi despre ultimul preparat deosebit pe care l-a savurat. Şi ne-a mărturisit că ţine o cură de peşte, nu mai mănâncă decât peşte de cea mai bună calitate, în special scrumbie în această perioadă, pentru că despre acest peşte este vorba aici.

„Scrumbia este probabil peştele meu preferat… ţin şi acum o cură de scrumbie pentru că este un peşte săţios,… dar este peşte, nu îngraşă cât o altă carne obişnuită. Este un peşte care conţine cea mai mare cantitate de omega 3 şi omega 6 dintre toate speciile de peşte, este gustos, se mănâncă şi se prepară relativ simplu. Secretul numărul 1 la scrumbie este să îl frigi pe grătar (niciodata prăjit, însemnând NICIODATĂ pentru că este foarte gras oricum) la foc mic, încet, pentru a-l face uscat, până iese toată grăsimea din el. Alături se poate servi cu multe cubuleţe de lămâie, este foarte nimerită lămâia alături de scrumbie.

Un alt secret este legat de tipul de scrumbie de Dunăre – cel mai bun este cel pescuit între Călăraşi şi Galaţi. Poate părea comic dar există o explicaţie: când pleacă din Marea Neagră pe Dunăre, în amonte, scrumbia depune efort pentru a înota contra cursului apei – dacă o pescuieşti în Deltă – este prea grasă. Dacă o pescuieşti la Calafat sau Giurgiu a depus prea mult efort şi este prea slabă. Aşadar, între Călăraşi şi Galaţi este per-fec-tă!”