Ce delicatese prefera avocatii de top?

Ca sa nu ramana doar niste retete anoste, ci mancarea buna sa devina un mod de viata, o bucurie, ne-am gandit ca subiectul mancare ar fi interesant sa il alaturam mai mult factorului uman, sa analizam comportamentul gurmanzilor in raport cu preparatele.

D-aia ne-am gandit azi sa o invitam la o discutie pe doamna avocat Valentina Priboi pentru a ne vorbi despre ultimul preparat deosebit pe care l-a savurat. Si ne-a marturisit ca tine o cura de peste, nu mai mananca decat peste de cea mai buna calitate, in special scrumbie in aceasta perioada, pentru ca despre acest peste este vorba aici.

„Scrumbia este probabil pestele meu preferat… tin si acum o cura de scrumbie pentru ca este un peste satios,…dar este peste, nu ingrasa cat o alta carne obisnuita. Este un peste care contine cea mai mare cantitate de omega 3 si omega 6 dintre toate speciile de peste, este gustos, se mananca si se prepara relativ simplu. Secretul numarul 1 la scrumbie este sa il frigi pe gratar (niciodata prajit, insemnand NICIODATA pentru ca este foarte gras oricum) la foc mic, incet, pentru a-l face uscat, pana iese toata grasimea din el. Alaturi se poate servi cu multe cubulete de lamaie, este foarte nimerita.

Un alt secret este legat de tipul de scrumbie de Dunare – cel mai bun este cel pescuit intre Calarasi si Galati. Poate parea comic dar exista o explicatie: cand pleaca din Marea Neagra pe Dunare, in amonte, scrumbia depune efort pentru a inota in amonte – daca o pescuiesti in Delta – este prea grasa. Daca o pescuiesti la Calafat a depus prea mult efort si este prea slaba. Asadar, intre Calarasi si Galati este per-fec-ta!”