Sari la conținut

Tomahawk de vită reţetă

O delicatesă cu ochiul liber! Dacă aţi ajuns aici înseamnă că aveţi de gând să încercaţi un antricot de vită excepţional şi vreţi să aflaţi rapid cea mai bună reţetă de Tomahawk! Pe scurt, că să trecem la fapte:

  • nu se crestează, nu se subţiază, nu se dă cu sare (vita se întăreşte dacă este sărată când e crudă!);
  • se frige direct într-o tigaie bună pe toate părţile, la foc mediu, fără ulei de regula, sau cel mult o lingură de ulei de măsline;
  • apoi se aşază friptura Tomahawk în tavă, unde este stropită cu vin alb, puţin coniac bun şi apoi se lasă la 210 grade timp de 20 de minute. La sfârşit se poate unge cu puţin unt şi oregano;
  • ca garnitură, recomandăm un orez bun, preparat „al dente”, de Panzani preferabil;

După cum puteţi vedea, se pare că a fost excelent Tomahawk-ul de astăzi…