Sari la conținut

Cum repar sarmalele afumate? Am afumat toată mâncarea!

  • Opreşte focul ca să nu se întâmple şi altele mai grave!
  • Să nu mai găteşti la foc mare!
  • Adună cu grijă toată afumătura din oală şi arunc-o, pentru că de la afumătură ai stricat mâncarea! Dacă găteai cu carne proaspătă (care este şi mai sănătoasă decât afumătura) nu ai fi păţit aşa ceva!
  • Pune apă rece peste sarmale şi mai dă-le într-un clocot, scurge apoi apa şi repetă operaţiunea.
  • Dacă nu a ieşit de tot mirosul amărui sau sălciu de afumat, poţi încerca să scurgi apa şi să le fierbi un pic şi în vin alb sau vin roşu (de calitate) ca să le mai acorzi o ultimă şansă!
  • Dacă nici acum nu au trecut mirosul şi gustul de afumat, nu mai ai decât o soluţie: să le arunci la gunoi! :))